The Elder Scrolls 6 gaat Skyrim achterna

News
vrijdag, 02 december 2022 om 11:30
elder scrolls 6f1600771030
Het zal nog wel even duren voordat The Elder Scrolls 6 in de winkel ligt. Bethesda maakt eerst Starfield af en gaat daarna pas vol op de nieuwe Elder Scrolls zitten. Maar Todd Howard heeft al een visie voor de nieuwe Elder Scrolls: hij moet in zekere zin op Skyrim gaan lijken.
Howard bedoelt daarmee niet dat The Elder Scrolls 6 gewoon een kopie van Skyrim wordt. Maar de game moet volgens Howard zeker zo lang meegaan als de vorige Elder Scrolls titel. De game is er berucht om dat hij herhaaldelijk op vrijwel alles uitkomt, maar veel mensen spelen hem ook nog met plezier.
Dat voert de druk volgens Todd Howard flink op. Want hij ziet het gebeuren dat mensen 20 jaar na release nog steeds niet klaar zijn met Skyrim, zo vertelt hij in de Lex Fridman podcast. Dat betekent dat Bethesda er rekening mee moet houden dat dat ook zal gelden voor The Elder Scrolls 6 en dus een game moet maken die decennia leuk blijft.
Howard is er nog niet helemaal over uit hoe Bethesda dat gaat bereiken. Wel erkent hij dat mods en andere projecten van fans een grote rol hebben in het in leven houden van Skyrim. Mogelijk zal Bethesda het maken van mods voor The Elder Scrolls 6 dan ook aanmoedigen.

Wanneer is de release van The Elder Scrolls 6?

The Elder Scrolls 6 zal helaas niet snel in de winkel liggen. Bethesda heeft de game momenteel in pre-productie, dus de release is nog ver weg. Fallout 5 komt zelfs daarna pas, dus als je fan bent van die franchise kun je je beter op de aankomende serie richten dan op een volledig nieuwe game.