Fallout TV-serie gaat de games niet achterna

News
donderdag, 01 december 2022 om 16:00
fallout 4f1666693905
Fans van Fallout moeten nog lang wachten op een nieuwe game, maar ze kunnen wel uitkijken naar de Fallout TV-serie. De show gaat alleen niet de games achterna, zo laat Todd Howard weten.
De wereld van Fallout is zeer uitgebreid, met Vaults verspreid over de Verenigde Staten. Dat biedt veel potentie voor verschillende verhalen, zoals we al hebben gezien met de games die in het universum zijn uitgekomen. De aankomende Fallout TV-serie gaat alleen geen van die verhalen volgen.
Dat heeft Todd Howard, de director van Bethesda, bekendgemaakt in de podcast van Lex Fridman. De serie speelt zich af in de wereld van de games, maar vertelt een eigen verhaal.

“Toen fans een film wilden zien, wilde ze dat we het verhaal van Fallout 3 of 4 gingen vertellen. Voor de serie hebben we gezegd, ‘laten we iets doen dat bestaat in de wereld van Fallout’. Het vertelt niet een verhaal van een game. Het kan wel refereren naar de games, maar het is een eigen unieke ding.”

Eerste beelden Fallout gedeeld

Veel informatie over de Fallout TV-serie is er nog niet bekend, behalve dat het dus een uniek verhaal gaat krijgen en dat het in hetzelfde universum als de games afspeelt. Wel heeft Amazon, de uitgever van de show, recent de eerste beelden gedeeld tijdens het 25-jarige jubileum van de franchise. Wanneer de serie precies moet uitkomen op Amazon Prime Video, dat is nog niet bekend.