Todd Howard is blij dat Starfield Xbox exclusive is

News
woensdag, 30 november 2022 om 12:00
starfield header imagef1641338103
Hoewel Bethesda nu al een tijdje eigendom is van Xbox, krijgt de ontwikkelaar nog geregeld vragen of titels als Starfield Xbox exclusive zullen zijn. Studiobaas Todd Howard heeft nog maar eens herhaald dat het antwoord ja is. Dat niet alleen: Howard is zelfs blij dat Starfield niet naar PlayStation komt.
Starfield had volgens het oorspronkelijke plan nu zo’n twee weken in de winkel moeten liggen. Maar zoals het er nu uitziet, zal de game zorgen dat 2023 een druk jaar is voor toptitels. Tenminste, als je op Xbox of PC speelt.
Want in de Lex Fridman podcast heeft Todd Howard weer eens herhaald dat Starfield echt Xbox exclusive is. Dat is bovendien niks nieuws, vindt Howard. In het verleden heeft Bethesda weliswaar games gemaakt voor PlayStation, maar de studio is begonnen op PC en ziet Xbox al tijden als het belangrijkste platform voor zijn games. Verschillende eerdere Elder Scrolls titels waren lange tijd Xbox exclusive.
Todd Howard is er bovendien blij mee dat Bethesda zich met Starfield weer helemaal op Xbox kan richten. Het is vaak al zo dat exclusieve games meer uit hun specifieke platform halen dan multiplatform titels. Howard merkt dat ook met Starfield: een nauwe samenwerking met de ingenieurs van Xbox maakt dat het makkelijker is om alles uit de console te halen en de game er fantastisch uit te laten zien.

Wanneer is de release van Starfield?

Wie uitkijkt naar Starfield moet nog even geduld hebben. Samen met Redfall werd de game eerder dit jaar uitgesteld naar 2023. Beide games verschijnen als het goed is in de eerste helft van dat jaar, dus het wachten is gelukkig te overzien.