Netflix krijgt enorme klap nu grote seriemaker overstapt naar Amazon

News
vrijdag, 02 december 2022 om 11:00
midnight mass mike flanagan 1f1669972304
Mike Flanagan is één van de belangrijkste namen voor Netflix. De seriemaker is namelijk verantwoordelijk voor vele populaire Netflix Originals. De streamingdienst krijgt nu alleen een grote klap, want Flanagan stapt over naar Amazon Studios.
Horror op Netflix is onlosmakelijk verbonden met Mike Flanagan. De seriemaker is verantwoordelijk geweest voor succesvolle projecten als The Haunting of Hill House, Midnight Mass, The Midnight Club en The Haunting of Bly Manor. Stuk voor stuk series die enorm goed zijn ontvangen door het publiek en critici.
De creatieve geest gaat alleen geen series meer maken voor Netflix. Flanagan en Trevor Macy, de executive producer voor alle series van Flanagan op Netflix, stappen namelijk over naar Amazon Studios. Dat meldt Deadline.
Flanagan en Macy hebben een exclusieve TV-deal getekend bij Amazon, waarbij ze samen nog meer projecten gaan ontwikkelen en produceren. Die zullen vervolgens exclusief te bekijken zijn via de streamingdienst Amazon Prime Video. Vernon Sanders, de Head of Global Television bij Amazon Studios, kan niet wachten om met het tweetal samen te werken.

“Mike en Trevor zijn opmerkelijk in het vertellen van meeslepende, suspensevolle verhalen die het publiek van begin tot eind geboeid houden."

Nog één serie op Netflix

De deal die Flanagan en Macy hadden met Netflix loopt af, waardoor het duo de mogelijkheid heeft gekregen om over te stappen naar Amazon Studios. Wel komt er nog één serie van Flanagan naar Netflix toe. In 2023 moet namelijk The Fall of House Usher verschijnen op de streamingdienst, gebaseerd op het verhaal van Edgar Allan Poe.