Bethesda gaat Fallout 5 pas maken na The Elder Scrolls 6

News
woensdag, 15 juni 2022 om 12:30
fallout headerf1655284008
Niet alleen The Elder Scrolls-fans wachten met smart op een nieuwe game, maar ook Fallout-fans. Volgens Bethesda moeten spelers alleen geduld hebben, want Fallout 5 komt pas na de release van The Elder Scrolls 6.
Bethesda staat erom bekend een lange tijd te nemen voor de ontwikkeling van haar games. Zo werd de eerste teaser voor Starfield al getoond op de E3 van 2018 en de science-fiction RPG is recent uitgesteld naar 2023. Fans van de games van Bethesda moeten dan ook veel geduld hebben voor nieuwe titels.
Dat geldt nu ook zeker voor liefhebbers van de Fallout games. Hoewel het namelijk alweer bijna zeven jaar geleden is dat Fallout 4 verscheen, zal het nog een lange tijd gaan duren voordat Fallout 5 verschijnt. Bethesda-directeur Todd Howard heeft in een interview met IGN namelijk aangegeven wanneer fans een nieuwe titel in de franchise kunnen verwachten.

Wanneer komt Fallout 5 dan uit?

Fallout-fans zullen dus flink wat geduld moeten hebben. De echte ontwikkeling van The Elder Scrolls 6 is immers nog niet begonnen en nu Starfield ook nog eens uitgesteld is, lijkt het erop dat TES6 op z'n vroegst ergens in 2025 pas zal uitkomen. En dat is dan nog een optimistische verwachting. Tel daarna de ontwikkeltijd voor Fallout 5 erbij op en fans zullen rekening moeten houden met een release rond 2029 of 2030.