Telegram voegt nieuwe functies toe om spoilers tegen te gaan

News
vrijdag, 31 december 2021 om 18:30
telegramf1632296677
Telegram heeft er weer een aantal nieuwe functies bij gekregen. Dit is bekendgemaakt in een blog van het bedrijf. Er zijn nu nieuwe functies voor reacties, waaronder de mogelijkheid om te reageren op berichten met emoties en de mogelijkheid om spoilers te verbergen.
De berichtendienst Telegram voegt een aantal nieuwe functies toe aan de chatgesprekken. Het bedrijf komt met veel nieuwe functies om WhatsApp, de grootste concurrent van het bedrijf, in te halen. Een paar maanden terug kreeg de dienst nog een hoop nieuwe gebruikers tijdens een grote storing bij Meta.

Welke nieuwe functies voegt het bedrijf toe?

Telegram voegt drie grote nieuwe functies toe. Het wordt mogelijk om op andere chat berichten te reageren met emoji's, delen van een bericht af te schermen om spoilers te voorkomen en chatberichten kunnen straks worden vertaald. De beheerder van een chat moet de functies wel toestaan.
Naast deze grote functies heeft Telegram ook een aantal kleinere functies aangepast of toegevoegd. Zo is het mogelijk om je QR code te thematiseren. Dankzij de QR code kan een andere gebruiker je snel vinden via Telegram en ook zijn er meer interactieve emoji's toegevoegd. De interactieve emoji's zijn ook een functie die niet al te lang in Telegram zit.
De nieuwe functies zouden momenteel al bruikbaar moeten zijn. Het enige wat misschien nog even moet worden gedaan is het updaten van de app, dus controleer of dat al gedaan is en daarna zou het gebruik van de functies mogelijk moeten zijn.