Telegram krijgt deze WhatsApp functies

News
donderdag, 23 september 2021 om 7:00
telegramf1632296677
De berichtendienst Telegram heeft een grote update uitgebracht. Een aantal van de functies die in de update zitten kennen we al van WhatsApp. De nieuwe functies kondigde het bedrijf aan in deze blog.
In de blog van Telegram gaat het over over vier belangrijke nieuwe hoofdfuncties. De functies zijn thema's voor chats instellen, interactieve emoji gebruiken, gedetailleerde leesbevestigingen en video en audio opnemen van live-uitzendingen.

Wat houden deze nieuwe functies in?

Dankzij thema's voor chats instellen kan je elke chat een ander uiterlijk geven. Telegram voegt acht thema's toe waar je uit kan kiezen. Elk thema heeft een unieke achtergrondpatroon en de thema's kunnen ook naar dark mode worden ingesteld.
Met interactieve emoji kan je je gevoel delen met andere gebruikers. Telegram heeft zes emoji de mogelijkheid gegeven om verstuurd te worden met een interactieve functie. Bijvoorbeeld een hart emoji. Als je deze ingedrukt houdt kan je kiezen om deze als interactieve emoji te versturen. Als de persoon waar je het naar stuurt op dat moment ook de chat leest kan hij of zij deze zien.
De blauwe vinkjes komen ook naar Telegram. Deze waren er al in privé chats, maar nu worden ze ook toegevoegd aan kleine groepen. Zodra iemand uit de groep een bericht heeft gelezen verschijnen twee vinkjes. De persoon die het bericht heeft verstuurd kan daarna zien wie het bericht allemaal gezien heeft.
Via grotere groepen biedt Telegram al de kans om live-evenementen te organiseren in een videochat. Beheerders van de groepen kunnen nu opnames maken van de videochat en deze opslaan. Zo kunnen mensen die niet aanwezig waren op dat moment altijd terugkijken.
De nieuwe functies zijn al beschikbaar. Je hoeft alleen de nieuwe update uit te voeren.

Populair Nieuws