70 miljoen nieuwe Telegram gebruikers wegens WhatsApp storing

News
woensdag, 06 oktober 2021 om 15:30
telegramf1632296677
Pavel Durov, de CEO van Telegram, zegt dat de berichtendienst 70 miljoen nieuwe gebruikers heeft mogen verwelkomen door de recente storing van Facebook. Naast Facebook vielen ook Facebook haar berichtendiensten Facebook Messenger en WhatsApp uit. Hierdoor zijn een hoop mensen overgestapt naar concurrent Telegram.
Pavel Durov deelde het nieuws over de 70 miljoen nieuwe gebruikers via zijn eigen Telegram kanaal. Hij noemt de nieuwkomers 'vluchtelingen van andere platformen' en is trots op hoe het Telegram team is omgegaan met de onverwachte groei aan gebruikers.
Volgens de CEO zouden er alleen een paar problemen zijn geweest bij de Amerikaanse versie van de app. Hij vraagt de huidige gebruikers de nieuwkomers te verwelkomen, zodat deze nieuwe leden bij de app zullen blijven.

Erg goed nieuws voor Telegram

Telegram is een echte concurrent voor WhatsApp. Laatst heeft Telegram zelfs een aantal functies van WhatsApp naar Telegram gebracht. Dit record aan nieuwe gebruikers is erg goed voor de toekomst van de berichtenapp.
De problemen bij Facebook laten goed zien dat het belangrijk is om op meerdere sociale media platformen van verschillende bedrijven actief te zijn. Mocht er dan wat gebeuren waardoor Facebook eruit ligt kan je altijd nog berichten sturen aan je vrienden via Telegram.
Telegram is niet de enige dienst die heeft geprofiteerd van de Facebook problemen. Ook een andere berichtendienst genaamd Signal zegt miljoenen nieuwe gebruikers te hebben gekregen tijdens de storing. Niet alleen de berichtendiensten profiteerden. Er gingen een hoop mensen naar Twitter om hun mening over de storing te delen met de wereld.