‘Nieuwe Apple Watch maakt je bandjes onbruikbaar’

News
maandag, 14 augustus 2023 om 17:30
apple watchf1584347146
Apple komt elk jaar nog met een nieuwe Apple Watch, al verandert die per keer niet veel. Het bedrijf zou zelfs overwegen om minder vaak met een nieuwe Watch te komen. Maar voor het zover is, is het volgens Mark Gurman van Bloomberg eerst nog tijd voor een enorme upgrade.
De Apple Watch is bijna tien jaar oud. Apple onthulde het product voor het eerst in 2014 en bracht het uit in 2015. Tien jaar later zou de Apple Watch volgens Mark Gurman een grote upgrade van de Watch uitbrengen. Dat zou dus in 2024 of 2025 zijn, afhankelijk van wat Apple zelf ziet als het ‘geboortejaar’ van het horloge.
Gurman noemt deze grote upgrade voorlopig de Apple Watch X, in navolging van de iPhone X die verscheen toen de iPhone tien jaar oud werd. Een grote verandering die overwogen wordt en waar iedere gebruiker mee te maken krijgt is het bandje. Apple heeft daar tot dusver altijd hetzelfde systeem voor gebruikt, maar omdat het veel ruimte in beslag neemt die Apple liever ergens anders voor zou gebruiken, zou er gekeken worden naar een nieuwe magnetische bevestiging. Daarmee zouden oude bandjes onbruikbaar worden.
Ook zou Apple een nieuw scherm overwegen, namelijk een microLED-scherm, dat nog helderder is dan de OLED-schermen die nu gebruikt worden. De Apple Watch X zou bovendien je bloeddruk kunnen meten. Dat alles zou in een Watch met een dunnere behuizing worden verwerkt.

Apple Watch Series 9 juist een kleine upgrade

Voor het zover is, moet er natuurlijk eerst nog een Apple Watch Series 9 komen. Die houdt volgens Gurman niet zoveel in. De processor is sneller, maar voor de rest gaat het om “mogelijk de kleinste upgrade in de geschiedenis van het product’.