Tears of the Kingdom heeft beste Zelda-launch ooit

News
maandag, 15 mei 2023 om 17:00
tears of the kingdom climbf1683730972
Het was te verwachten, maar Tears of the Kingdom is een enorm succes. De game ligt nog maar een paar dagen in de winkel, maar verkoopt vrij snel. Hij beleeft zelfs de beste lancering van een Zelda-game ooit.
The Legend of Zelda draait inmiddels al meer dan 35 jaar mee en al die tijd is de reeks aardig populair geweest. Maar er is nog geen Zelda game verschenen die bij lancering zo goed liep als Tears of the Kingdom. In het Verenigd Koninkrijk is de game in zijn eerste week nu al 2,7 keer zo veel verkocht als Breath of the Wild in zijn eerste week haalde (via GameIndustry.biz).
Sterker nog, Tears of the Kingdom heeft qua omzet de op één na sterkste lancering van een Nintendo game ooit. De bundel van Wii Fit met een Balance Board leverde meer op, maar als je het balance board niet meerekent en puur naar de games kijkt, draait Tears of the Kingdom weer meer omzet. De enige Switch games die in de eerste week meer verkochten waren Pokémon Scarlet en Violet, maar als je kijkt naar de omzet, staat Tears of the Kingdom weer bovenaan.
Eén week aan verkopen is bovendien ook al genoeg om op de achtste plek te belanden van meest verkochte Zelda-games ooit. Naarmate de game langer uit is zal hij ongetwijfeld nog meer franchise-genoten inhalen. Of Tears of the Kingdom de slordige 30 miljoen van Breath of the Wild in kan halen zal na verloop van tijd moeten blijken.

Tears of the Kingdom verslaat Hogwarts Legacy

Buiten de Nintendo-bubbel beleeft Tears of the Kingdom de meest succesvolle lancering van een game in 2023, een record dat tot nu toe in handen was van Hogwarts Legacy. Dat is alleen wel bekeken op uitsluitend fysieke verkopen. Van Hogwarts Legacy is bekend dat de game vaak digitaal is verkocht, maar Nintendo maakt niet bekend hoeveel exemplaren er digitaal zijn verkocht. Meestal verkopen Nintendo-games fysiek beter dan digitaal, dus het is goed mogelijk dat Hogwarts Legacy in totaal nog aan de top staat.

Populair Nieuws