Tears of the Kingdom weer in recordtijd uitgespeeld

News
woensdag, 31 mei 2023 om 16:00
tears of the kingdom ganondorff1681903750
Tears of the Kingdom is een gigantische game waar je heel wat uren in kunt stoppen. Maar net als in Breath of the Wild kun je veel van die content negeren. Speedrunners maken daar een sport van en er is nu een nieuwe mijlpaal bereikt.
Als populaire franchise trekt The Legend of Zelda natuurlijk haast van nature veel speedrunners aan. Maar het hele gebeuren is nog een stukje indrukwekkender nu Zelda een grote open world-game is. Meteen op de dag van release verbaasde de speedrunner gymnast86 al vriend en vijand door de game in ongeveer 94 minuten uit te spelen, maar hij zei er meteen bij dat die tijd snel verbeterd zou worden.
Daar heeft hij gelijk in gekregen, want inmiddels zitten de beste speedruns op ongeveer een uur. Een nieuwe mijlpaal is bereikt door de Japanse speedrunner Zdi, die de game in minder dan een uur heeft uitgespeeld. Er bestaat momenteel bij sommige spelers wat twijfel of deze tijd nog aanzienlijk verbeterd kan worden.

Tears of the Kingdom speedrun veel langer dan Breath of the Wild

Aan de andere kant kan het soms lang duren voordat alle trucjes en glitches ontdekt worden in een game. Het wereldrecord voor Breath of the Wild staat momenteel op ongeveer 23 minuten, maar dat leek bij release ook niet haalbaar. Het is nu nog lastig te zeggen of Tears of the Kingdom niet ook enorm open wordt gebroken.
Tears of the Kingdom is overigens een enorm succes gebleken voor Nintendo. De game is in maar een paar dagen meer dan 10 miljoen keer verkocht. Als jij één van die 10 miljoen spelers bent en op je gemak door de game heen gaat, is het misschien verstandig om de bovenstaande run niet te bekijken: hij bevat vanzelfsprekend spoilers voor het einde.