'Google Pixel Watch 2 zegt vaarwel tegen Samsung'

News
woensdag, 31 mei 2023 om 15:30
google pixel watch 1f1657892930
Google en Samsung hebben nauw samengewerkt op het gebied van smartwatches. Maar voor de Google Pixel Watch 2 wordt mogelijk vaarwel gezegd tegen een belangrijk onderdeel van Samsung.
Al jaren gingen er speculaties, maar vorig jaar is Google eindelijk met haar eigen smartwatch gekomen, de zogeheten Pixel Watch. De smartwatch werd redelijk goed ontvangen, mede dankzij het minimalistische ontwerp, maar er waren ook zeker een aantal verbeterpuntjes. Net zoals veel andere smartwatches ging de Google Pixel Watch qua accu namelijk niet lang mee.
Daar moet nu verandering in komen met de Google Pixel Watch 2, zo meldt 9to5Google. Volgens bronnen van de publicatie zou Google voor het nieuwe model namelijk kiezen voor de Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 chipset, in plaats van een chipset van Samsung die werd gebruikt in de eerste Pixel Watch.
Volgens Qualcomm moet haar nieuwe chipset voor maar liefst 50 procent meer accuduur zorgen. Of die claim klopt is lastig te zeggen, omdat de chipset tot nu toe alleen is gebruikt in de TicWatch Pro 5, die moeilijk te vergelijken is met smartwatches van Samsung, Google en Apple.

Goede accu hard nodig

Met een accuduur van 12 tot 15 uur met het Always-On Display aan, kan de nieuwe versie van de Pixel Watch zeker een betere accuduur gebruiken. Maar dat geldt helemaal als het gerucht over een nieuwe feature klopt.
Volgens 9to5Google krijgt de Pixel Watch 2 namelijk de cEDA-sensor van de Fitbit Sense 2, een sensor die continu gebruikt wordt om stress en de temperatuur van je huid te meten. Zo’n feature vraagt veel van de accu, dus een efficiënte chipset voor de nieuwe smartwatch zou zeker geen overbodige luxe zijn.