Update - 'Maurice Steijn wordt nieuwe trainer Ajax, akkoord bereikt'

News
maandag, 12 juni 2023 om 13:30
Volgens het Algemeen Dagblad heeft Ajax een nieuwe trainer gevonden voor komend seizoen. De publicatie meldt dat de club en Maurice Steijn een onderling akkoord hebben bereikt over een contract.

Update - Ajax en Sparta bereiken akkoord

Volgens De Telegraaf is de komst van Maurice Steijn naar Ajax een stapje verder. Volgens de krant zouden Ajax en Sparta akkoord zijn gegaan over een transfersom voor de trainer van 400.000 euro. Nu is het alleen nog wachten op een officiële bekendmaking door Ajax.
Origineel bericht:
Begin juni heeft Ajax officieel bekendgemaakt dat Johnny Heitinga volgend seizoen niet de trainer van het hoofdelftal is bij de club. Dat betekende dus dat Ajax op zoek moest naar een nieuwe trainer om de club te leiden in de Eredivisie. Volgens het Algemeen Dagblad is die persoon nu gevonden.
Ajax zou namelijk een mondeling akkoord hebben bereikt met Maurice Steijn, de huidige trainer van Sparta. Dat betekent niet dat de deal meteen klaar is, aangezien Steijn nog een contract voor een jaar heeft in Rotterdam, die moet dus eerst afgekocht worden. Voor de trainer ligt vervolgens een contract van drie jaar klaar in Amsterdam.
Daarnaast wil Ajax ook Hedwiges Maduro aanstellen als assistent-trainer naast Steijn, zo laat het AD weten. De voormalig Ajacied is momenteel alleen nog werkzaam bij Almere City, dat deze week is gepromoveerd naar de Eredivisie.

Plotselinge aanstelling bij Ajax

Dat Ajax ineens het vizier had gericht op Steijn, kwam zondag nogal als een verrassing. Toen meldde Mike Verweij, Ajax-watcher bij De Telegraaf, ineens dat de Sparta-trainer de volgende kandidaat op het lijstje van de Amsterdamse club was.
Steijn was niet de eerste keuze van de club. Initieel werden er gesprekken gevoerd met Kasper Hjulmand, maar de Deen besloot om bondscoach van Denemarken te blijven. Daarnaast zou Kjetil Knutsen de gedroomde kandidaat zijn, maar ook die trainer besloot te passeren voor de baan.
Dit bericht is bijgewerkt op 12 juni 2023.