Taylor Swift geeft GTA namedrop, hilariteit volgt

News
dinsdag, 23 april 2024 om 15:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
GTA 6 was voor de game werd aangekondigd al veel in het nieuws en dat is er niet minder op geworden. Ook popster Taylor Swift krijgt zoveel media-aandacht dat je er nauwelijks aan ontkomt iets over haar mee te krijgen. Nu hebben Swift en de GTA-franchise elkaar gevonden op een manier die op social media voor veel grappen en grollen zorgt.
Als je entertainmentnieuws een beetje volgt hoef je geen Swiftie te zijn om te weten dat er een nieuw Taylor Swift-album uit is. The Tortured Poets Department, zoals het album heet, wordt weer verslonden door fans, maar één nummer trekt in het bijzonder de aandacht onder gamers. De tekst van So High School noemt namelijk de Grand Theft Auto-franchise.
Het nummer schetst een relatie die voelt als die van twee verliefde tieners op school. Eén van de taferelen die bezongen wordt is dat het stel het met elkaar gezellig heeft terwijl zijn vrienden aan het gamen zijn. Dat levert de tekst “Touch me while your bros play Grand Theft Auto” op.
Een bepaalde groep fans kan maar moeilijk geloven dat GTA genoemd wordt in een Taylor Swift-nummer. Het heeft geleid tot een groot aantal memes waarbij Grand Theft Auto vervangen wordt door ander games, zoals God of War en Final Fantasy 14.
Ook NieR Replicant ver.1.22474487139… wordt genoemd. Pogingen om ons iets voor te stellen bij een melodie waar die titel in past hebben tot dusver weinig opgeleverd.

Release GTA 6 laat nog op zich wachten

De GTA die in So High School bezongen wordt moet inmiddels een klassieker zijn, maar de franchise is groter dan ooit. Veel fans kijken reikhalzend uit naar GTA 6, maar het is nog niet helemaal duidelijk wanneer die game verschijnt. Rockstar heeft hem aangekondigd voor 2025, maar er zijn tegenstrijdige berichten over of hij vroeg of laat in dat jaar verschijnt.