Zoeken naar Taylor Swift is nu verboden op X

News
maandag, 29 januari 2024 om 16:30
Sinds afgelopen week is er een opvallende ‘trend’ opgedoken op X. Het social media-platform heeft nu maatregelen genomen, waardoor het verboden is geworden om te zoeken naar Taylor Swift.
Taylor Swift is al jaren een bekende en zeer succesvolle artiest, maar de laatste jaren is Swift helemaal gigantisch populair geworden. Met populariteit komen er alleen ook minder leuke dingen kijken. Zo zijn er sinds vorige week expliciete foto’s van Taylor Swift opgedoken op X, die gemaakt zijn door middel van AI.
De originele images zijn verwijderd, maar gebruikers blijven ze opnieuw plaatsen op het platform en er wordt bovendien heel vaak naar gezocht. Daarom heeft X nu maatregelen genomen, zo laat head of business Joe Benarroch weten aan The Wall Street Journal.
Gebruikers die nu zoeken naar ‘Taylor Swift’ of ‘Taylor Swift AI’ krijgen een melding te zien dat er iets mis is gegaan. De maatregel is tijdelijk, totdat het probleem met de AI plaatjes is opgelost.

Niet een heel goede blokkade

De maatregelen van X lijken alleen niet erg rigoureus te zijn geweest. Volgens The Verge is het namelijk erg makkelijk om de blokkade te omzeilen.
Gebruikers die de volgorde van de woorden veranderen, zoals bijvoorbeeld ‘Taylor AI Swift’ krijgen wel zoekresultaten te zien. Hetzelfde werkt door er een extra woord aan toe te voegen. Een andere optie is om er aanhalingstekens omheen te plaatsen, dat werkt ook met de 'verboden' zoekopdrachten van X.

Populair Nieuws