'Sony wil zeer populaire exclusive ook naar Xbox brengen'

News
dinsdag, 23 april 2024 om 14:00
helldivers 2 gunfightf1708686862
Helldivers 2 is sinds release een fenomeen geworden. De populaire shooter is momenteel alleen te spelen op PS5 en PC, maar Sony wil de game naar verluidt ook naar Xbox brengen.
Waarschijnlijk hadden niet veel mensen verwacht dat Helldivers 2 zo succesvol zou worden. Ondanks dat het een first party game is van Sony, vloog de shooter bij velen onder de radar door. Er werd ook niet enorm veel reclame voor gemaakt, zoals een game als Marvel’s Spider-Man 2 dat bijvoorbeeld wel had.
Maar binnen de kortste keren was Helldivers 2 een gigantische hit en nog steeds keren mensen elke dag terug naar de game om samen met hun vrienden korte metten te maken met gigantische insecten en robots.
Eén van de redenen dat de titel het zo goed lijkt te doen, is de gelijktijdige lancering op PS5 en PC. Het is de eerste game van Sony die zo’n behandeling heeft gekregen en dat pakt meteen enorm goed uit. De nieuwe chairman van Sony wil dan ook vaker die tactiek gaan gebruiken.
En mogelijk ziet het Japanse bedrijf nu ook op andere vlakken de voordelen in van een titel uitbrengen op meerdere platformen. Volgens Nick Baker is Sony namelijk in vroege gesprekken om Helldivers 2 ook naar Xbox te brengen. Dat meldt hij tijdens de nieuwste XboxEra podcast.

Minder exclusiviteit

Als Helldivers 2 daadwerkelijk naar Xbox komt, dan lijkt Sony ook een beetje de richting op te gaan van de nieuwe tactiek van Microsoft. De Amerikaanse uitgever heeft eerder dit jaar de komst van een viertal games naar de consoles van de concurrenten aangekondigd.
Inmiddels zijn Pentiment, Hi-Fi Rush en Grounded uitgekomen op de PlayStation 5 en komt daar op 30 april nog de piratengame Sea of Thieves bij. Voor de Nintendo Switch zijn Pentiment en Grounded uitgebracht. Als de games succesvol zijn op de nieuwe platformen, dan is de kans groot dat in de toekomst meer titels multiplatform worden gemaakt.