Update - 'Grote kans dat GTA 6 release flink wordt uitgesteld'

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 13:00
gta 6 bannerf1702913423
GTA 6 is zonder twijfel de meest geanticipeerde game van het moment. Maar spelers moeten mogelijk nog flink wat geduld hebben, want naar verluidt is de kans groot dat de release wordt uitgesteld.

Update - GTA 6 uitstel is "pure speculatie"

Het lijkt erop dat GTA 6 toch niet wordt uitgesteld. Via Twitter laat Mike Straw van Insider-Gaming weten dat meerdere bronnen hem vertellen dat de ontwikkeling gewoon op schema ligt. Elke suggestie dat de game achterloopt op schema zou "pure speculatie" zijn.
Oorspronkelijk bericht:
In december werd eindelijk, na vele jaren wachten, de eerste trailer van GTA 6 uitgebracht en de game officieel ‘aangekondigd’ - hoewel het al een lange tijd duidelijk was dat de game in ontwikkeling is. Maar met Rockstar games betekent een trailer niet meteen dat de release er snel aan zit te komen. Er is ook nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt, maar de verwachting is dat GTA 6 begin 2025 verschijnt.
Mogelijk is die releaseperiode alleen niet meer zo zeker. Kotaku heeft van bronnen gehoord dat begin 2025 inderdaad de geplande releaseperiode is, maar dat er intern verwacht wordt dat de release uitgesteld moet worden.
De kans wordt ‘steeds groter en groter’ dat het de laatste periode van 2025 wordt of zelfs 2026. De productie van GTA 6 zou namelijk achterlopen op de planning.

Terug naar kantoor

In februari kregen medewerkers van Rockstar het bericht dat ze terug moeten naar kantoor voor de ontwikkeling van GTA 6, in plaats van dat ze vanuit huis kunnen werken. Die beslissing zou zijn gemaakt om verdere leaks van de game te voorkomen. Medewerkers zijn alleen niet blij, omdat de beslissing erg drastisch is en bovendien kort dag.
Volgens de bronnen van Kotaku is de daadwerkelijke reden voor de beslissing dat de productie achterloopt. Rockstar wil dat medewerkers vanuit kantoor werken, zodat er meer toezicht is op de werkzaamheden en mogelijk ook om overwerk makkelijker te maken.

Populair Nieuws