'Volgende Nintendo console krijgt backwards compatibility’

News
vrijdag, 04 februari 2022 om 8:30
20211005 switcholed8f1633465772
Vanwege het gigantische succes van de Nintendo Switch zal de volgende Nintendo console backwards compatibility hebben. De Nintendo Switch is de best verkochte home console van Nintendo en zal nog lang in leven blijven.
De gaming-analist David Gibson heeft een Q&A met Nintendo samengevat. Hieruit is gebleken dat Nintendo zit te denken aan een backwards compatibility systeem voor de volgende Nintendo console. Een vraag aan het bedrijf luidde “Hoe denken jullie over de 98 [miljoen Switch-gebruikers] versus volgende console?” Waarop Nintendo blijkbaar reageerde met: “We zitten in jaar zes van de Switch en er is nog steeds momentum. We kijken hoe we deze 100 [miljoen] gebruikers kunnen uitbreiden, ook bij een nieuwe next-gen console.” Gibson denkt dat dit kan wijzen op backwards compatibility.
Voorlopig zal deze nieuwe console nog niet uitkomen, want Nintendo laat weten dat de Nintendo Switch nog in het midden van zijn levenscyclus zit. Na de Nintendo Switch zijn wel twee andere variaties uitgekomen, maar waarschijnlijk komt in 2024 pas de echt nieuwe next-gen console uit. Althans, als we analist Piers Harding-Rolls moeten geloven. Deze analist laat ook weten dat er waarschijnlijk geen Nintendo Switch Pro uit zal komen in 2022, dus waarschijnlijk kunnen we pas in 2024 een nieuwe console in handen krijgen.

Beste verkochte console ooit?

De Switch is inmiddels misschien wel de bekendste en zeker de meest verkochte console die Nintendo ooit uitgebracht heeft. De Switch is inmiddels zelfs meer verkocht dan de PlayStation 1 en Nintendo Wii. Nog steeds ontvangt de Switch allerlei nieuwe games en voorlopig zal dat ook nog wel aanhouden. Onlangs is er bijvoorbeeld een nieuwe Pokémon-game voor de console uitgekomen, waarvan je hier onze review kunt lezen.

Populair Nieuws