Mario film uitgesteld naar volgend jaar

News
woensdag, 27 april 2022 om 10:00
nintendo in gesprek over mario film 121765 8f1649083667
Slecht nieuws voor wie uitkeek naar de Mario film eind dit jaar: de animatiefilm is uitgesteld naar volgend jaar. Dat maakte Shigeru Miyamoto bekend op Twitter.
De Mario film stond op de planning voor december dit jaar, maar dat wordt nu lente 2023. Op het Twitter-account van Nintendo of America laat Shigeru Miyamoto, het brein achter onder andere Mario, weten gesproken te hebben met de Amerikaanse animatiestudio Illumination en besloten te hebben de Mario film uit te stellen. In Noord-Amerika komt de film nu op 7 april uit, in Japan 28 april. In zijn tweet maakte hij geen precieze datum voor Europa bekend, maar het Twitter-account van Nintendo of Europe bevestigt dat de film ook hier in april zal verschijnen.
Waarom de film is uitgesteld, zegt Miyamoto niet. Wel belooft hij dat het het wachten waard is.

De sterrencast van de Mario film

De Mario film is al sinds 2017 in de maak en wordt geproduceerd door Illumination, het bedrijf achter onder andere de Despicable Me-films en The Secret Life of Pets. Shigeru Miyamoto is bij de film betrokken als producent.
Vorig jaar brak Nintendo het internet met de bekendmaking van zijn sterrencast: Chris Pratt als Mario, Charlie Day als Luigi, Anya Taylor-Joy als Peach, Jack Black als Bowser, Keegan-Michael Key als Toad, Seth Rogen als Donkey Kong, Kevin Michael Richardson als Kamek, Fred Armisen als Cranky Kong en Sebastian Maniscalco als Foreman Spike. Ook zal Charles Martinet, die al jaren Mario inspreekt, te horen zijn in verschillende rollen, maar welke dat zijn is nog niet bekend.