Activision CEO onthult hoe krachtig de Switch 2 wordt

News
donderdag, 29 juni 2023 om 9:30
20211005 switcholed9f1633466055
Dankzij de lopende rechtszaak tussen Microsoft en de FTC (Federal Trade Commission) komt er tal van informatie uit over wat er achter de schermen momenteel allemaal speelt tussen tal van grote gamebedrijven. Ook Nintendo is daar nu bij betrokken geraakt dankzij een opmerking van Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick.
Kotick werd namelijk opgeroepen tijdens de rechtszaak om vragen te beantwoorden van zowel Microsoft als de FTC. Hij kreeg onder andere vragen over Call of Duty en de mogelijkheid om deze in de toekomst naar de Nintendo Switch te brengen. Microsoft stelde namelijk dat met de overname van Activision Blizzard dit één van de doelen is voor de Xbox-maker.
In het beantwoorden van de vragen maakt Kotick alleen ook alvast wat details bekend (via Benji-Sales op Twitter) over de opvolger van de Nintendo Switch. De CEO van Activision Blizzard laat namelijk weten dat hij de opvolger van de Switch al gezien heeft en hoe krachtig deze gaat worden. De next-gen Nintendo console zal qua kracht op het niveau zitten van de PlayStation 4 en Xbox One.

Switch 2 nog altijd niet officieel

Officieel heeft Nintendo nog geen details bekendgemaakt over een opvolger van de Nintendo Switch. Lange tijd gingen er geruchten over een Switch Pro, maar die zou volgens geïnformeerden geannuleerd zijn. De focus lijkt nu dan ook verlegd te zijn naar een opvolger voor het hybride-systeem van Nintendo.