Superman- en Lethal Weapon regisseur Richard Donner overleden

News
dinsdag, 06 juli 2021 om 11:30
supermanf1625557613
Superman- en Lethal Weapon regisseur Richard Donner is op 91-jarige leeftijd overleden. De regisseur, die 5 juli kwam te overlijden, heeft veel verschillende films geregisseerd zoals de originele Superman film met Christopher Reeve.
Het productiebedrijf van Richard Donner meldde de dood van de regisseur als eerst aan Variety, die op 91-jarige leeftijd kwam te overlijden. Hij heeft een lange tijd in de filmindustrie gezeten. Zo heeft hij veel verschillende films geproduceerd en aan verschillende projecten meegeholpen.
De eerste, grote doorbraak van de regisseur was de film The Omen uit 1976, waar hij kort daarna Superman regisseerde. Na een conflict met de producent van Superman II verliet hij de productie van deze film. Toch kwam hij al snel met de regie van Lethal Weapon, waar hij vier delen van heeft geregisseerd.
Ook startte Richard Donner een productiebedrijf, waar hij mee heeft gewerkt aan films zoals X-men en X-Men Origins: Wolverine. Ook heeft hij gewerkt aan afleveringen van diverse series zoals The Twilight Zone, Route 66, The Fugitive, The Man From U.N.C.L.E. en Perry Mason. Zijn laatste werk als regisseur was voor 16 Blocks uit 2006.

Rouwbetuigingen van grote namen

Kort na het overlijden van Superman- en Lethal Weapon regisseur Richard Donner, kwamen er verschillende rouwbetuigingen van grote namen zoals Kevin Feige, die een bericht eruit heeft gestuurd en vertelt over de regisseur. Feige was vroeger de stagiair bij het productiebedrijf van Donner en is inmiddels het hoofd van Marvel Studios.
Ook hebben mensen zoals Steven Spielberg en Danny Glover hun rouw betuigd voor het overlijden van de regisseur.