Marvel's Kevin Feige treurt casting Tilda Swinton in Doctor Strange

News
donderdag, 20 mei 2021 om 12:30
avengers endgame review het einde is hier 149888f1621499117
Actrice Tilda Swinton werd gecast voor de machtige Ancient One rol in de eerste Doctor Strange film. Hier werden mensen massaal boos over, omdat de Ancient One origineel een Aziatische man is. Alhoewel Marvel Studios dit voor een tijdje goed wilde praten, heeft Kevin Feige nu spijt van de casting van de witte actrice.
In de coverstory van Men’s Health praat Kevin Feige over de casting van Tilda Swinton in Doctor Strange en hoe hij dacht dat dit origineel een goed idee was. De Ancient One is in de Comics een man van Aziatische oorsprong. Toch zegt hij dat Marvel niet het oude pad wilde bewandelen van de wijze, Aziatische man, dat al veel behandeld is in andere films.
Origineel dacht Feige dat Marvel Studios negatieve publiciteit kreeg voor het negatieve stereotype van de Aziatische man, waardoor het plan was om de Aziatische oorsprong van de Ancient One te verwijderen. Toch is dit niet het geval en viel Marvel in de negatieve publiciteit voor het casten van een witte actrice in Doctor Strange, waar Feige uiteindelijk dus spijt van kreeg.

Witte actrice Tilda Swinton in Doctor Strange geen goede keuze

Alhoewel de rol van The Ancient One sterk werd gespeeld door Tilda Swinton, is de keuze van haar casting niet de perfecte geweest. Als je nog steeds razend enthousiast bent voor een Aziatische superheld in de MCU, is er goed nieuws voor jou. Zo staat Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings gepland om op 3 september in de bioscopen uit te komen.

Populair Nieuws