De top 5 beste X-Men films

  Er zijn zoveel leuke en klassieke X-Men films, dat het soms lastig is om te kiezen. Naar aanleiding van de eerste officiële trailer van X-Men: Dark Phoenix die uit is gekomen, hebben wij een top 5 beste X-Men films tot nu toe gemaakt. Benieuwd welke dit zijn? Je leest het hier.

  FOX

  5. X-Men: First Class (2011)

  Op de vijfde plek in onze 5 beste X-Men films staat X-Men: First Class, die in 2011 uitkwam. Het is een van de bekende X-Men films die gebaseerd is op de stripreeks van X-Men van Marvel Comics. De film kreeg veel positieve feedback, werd 35 keer genomineerd en won 20 prijzen. X-Men: First Class speelt zich af tijdens de Cubacrisis en is een prequel op X-Men.

  Het verhaal gaat over twee beste vrienden, genaamd Charles Xavier (Professor X) en Erik Lensherr (Magneto) die een normaal leven hij leiden. Samen met mutanten proberen ze de armageddon te stoppen. Later worden de twee mannen aartsvijanden en begint de eeuwigdurende oorlog. De hoofdrollen in X-Men: First Class worden gespeeld door James McAvoy, Michael Fassbender, Kevin Bacon en January Jones.

  20th Century Fox

  4. X-Men: Apocalypse (2016)

  Op de vierde plek staat X-Men: Apocalypse. De film is de sequel van First Class en kwam uit in 2016. De film kreeg in eerste instantie kritiek op de personages en het verhaal, maar de gewelddadige actiescènes werden wel veel geprijsd door critici. En juist vanwege deze toffe actiescènes staat hij in ons lijstje van de beste X-Men films.

  De eerste, duizenden jaren oude mutant keert terug, genaamd En Sabah Nur. Hij ziet de mutanten uit deze tijd als zwak en probeert de wereld zijn wil op te leggen. Er moet een nieuw team X-Men samen komen om de mutant te verslaan. Professor Xavier en Magneto moeten beiden een kant kiezen. Wat zal er gebeuren?

  Twentieth Century Fox Film Corporation.

  3. The Wolverine (2013)

  Op de derde plek in onze beste X-Men films lijst staat The Wolverine, een bekend personage gespeeld door Hugh Jackman. De film kwam in 2013 uit en kreeg over het algemeen best goede recensies van critici. Blijkbaar was The Wolverine een succes, want de film haalde ruim 414 miljoen dollar op.

  Het verhaal legt de focus op de een krijger genaamd Logan, die zich in Japan bevindt. Wolverine redt Yashida, een officier uit het leger van een explosie tijdens Nagasaki. Hij moet met allerlei tegenstanders vechten en hij wordt ontzettend op de proef gesteld, zowel geestelijk als lichamelijk.

  Twentieth Century Fox Film Corporation

  2. X-Men: Days of Future Past

  Op de tweede plek in onze lijst staat X-Men: Days of Future Past. De film kwam uit in 2014 en was een groot succes. Days of Future past werd namelijk genomineerd voor een Oscar en de BAFTA Award voor beste visuele effecten. De film heeft ruim 746 miljoen dollar opgebracht.

  Het verhaal speelt zich af tijdens de vredesakkoorden van 1973 die in Parijs plaatsvonden en gaat over een alternatieve toekomst. Een belangrijke senator wordt vermoord door Magneto’s Brotherhood, waardoor velen de jacht op mutanten openen. Maak je borst maar nat voor een beetje tijd reizen, want de X-men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst moeten samenwerken om deze toekomst te voorkomen.

  Twentieth Century Fox

  1. Deadpool (2016)

  We zijn uitgekomen bij nummer 1: Deadpool! Wie kent deze huurmoordenaar met duistere humor nou niet? De film is uitgebracht in 2016 en was vrijwel meteen al een groot succes. Het is de achtste film in de X-Men filmserie en een spin-off. Om de film te maken was 58 miljoen dollar nodig, maar uiteindelijk heeft Deadpool ruim 783 miljoen dollar opgebracht.

  De film volgt het verhaal van Wade Wilson, ook wel Deadpool genoemd. Nadat hij te horen heeft gekregen dat hij terminaal ziek is, ondergaat hij een experiment, waardoor hij bovenmenselijke genezende krachten krijgt. Hij krijgt allerlei nieuwe vaardigheden en gaat op zoek naar de man die het experiment heeft uitgevoerd en dus zijn leven heeft verpest. Vanwege de leuke, duistere humor in de film en het breken van de fourth wall, staat de film in ons lijstje.

  Zal Dark Phoenix ook één van de beste X-Men films worden?

  De eerste officiële trailer van X-Men: Dark Phoenix is recent uitgekomen. Dit is aangekondigd met een motion poster op het Twitteraccount van de X-Men films. Een hoop fans hebben erop gewacht, maar straks krijgen we de eerste beelden van de film te zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.