Suicide Squad krijgt vlak voor release ineens controversiële software erbij

News
maandag, 29 januari 2024 om 10:30
suicide squad kill the justice league teamf1681459602
Suicide Squad: Kill the Justice League staat gepland om deze week uit te komen. Maar Warner Bros. heeft nu ineens besloten om er controversiële software aan toe te voegen.
Eigenlijk hadden spelers al in 2022 met Suicide Squad: Kill the Justice League aan de slag moeten gaan, maar de game is meerdere keren uitgesteld door Warner Bros. en ontwikkelaar Rocksteady. Nu staat de game gepland om uit te komen op 2 februari.
De release is dus aanstaande, maar Warner Bros. heeft nu ineens besloten om de software Denuvo aan Suicide Squad toe te voegen. Dat blijkt uit de Steam-pagina van de game. Denuvo is een tool om piraterij tegen te gaan, wat op zich niet zo vreemd is om toe te voegen aan een grote titel.
Denuvo heeft alleen een slechte reputatie. Zo zou de software zorgen voor een slechte performance in games. Zo claimt de regisseur van Tekken 7 dat de problemen met de PC-versie allemaal gecreëerd worden door de anti-piraterij software. En dat is niet het enige voorbeeld van games met Denuvo die niet goed presteren op PC.

Kritiek op Suicide Squad

De toevoeging van Denuvo kan mogelijk de laatste druppel zijn voor sommige fans. Zo is er eerder al kritiek op de game geweest, omdat het niet mogelijk is om Suicide Squad offline te spelen, zelfs als je alleen de titel in singleplayer wil spelen.
Daarnaast zou Rocksteady ook niet eerdere feedback van spelers die de beta hebben gespeeld ter harte hebben genomen. Het is dus afwachten hoe de game wordt ontvangen wanneer hij eindelijk uitkomt op 2 februari.