Strijd om F1-rechten in Nederland begint vandaag

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 16:00
max verstappen gp singapore 2023 sparksf1695025003
Aankomend seizoen heeft Viaplay nog de rechten in handen voor de Formule 1. Maar wie volgend jaar F1 mag uitzenden in Nederland, die strijd gaat vandaag van start.
Het is geen geheim dat de Formule 1 in Nederland momenteel enorm populair is. De sport is wereldwijd erg gegroeid de laatste jaren, maar door het succes van Max Verstappen is F1 in ons land helemaal geëxplodeerd.
Maar waar fans de opmars van Verstappen naar de top konden volgen via Ziggo Sport, zijn de afgelopen twee dominante seizoenen van de Nederlander uitgezonden door Viaplay. De streamingdienst heeft alleen nog de rechten in handen tot en met het aankomende seizoen, dat op 2 maart van start gaat.
Welke partij de koningsklasse van de motorsport vanaf 2025 mag uitzenden, daar wordt snel een beslissing over gemaakt. Geïnteresseerde partijen kunnen namelijk vandaag een bod uitbrengen bij Formula One Management. De hoogste bieder krijgt dan het recht om de Formule 1 de komende jaren uit te zenden.

Wie dingen er mee om de rechten?

Viaplay heeft al eerder bekendgemaakt graag de rechten nog een keer te kopen. De sport heeft er namelijk voor gezorgd dat Viaplay de tweede streamingdienst van Nederland is geworden, alleen het populaire Netflix moet het bedrijf nog voor zich dulden. En die populariteit is nodig ook, want moederbedrijf Viaplay Group begeeft zich in zwaar weer qua financiën.
Maar Viaplay is niet de enige geïnteresseerde. Ziggo Sport heeft ook al eerder aangegeven een bod uit te brengen. En dan zijn er ook geruchten dat het Franse Canal+ een bod zal uitbrengen. Het bedrijf is bovendien eind 2023 zijn eigen streamingdienst begonnen in Nederland onder dezelfde naam.