‘Apple komt mogelijk snel met nieuwe smart home producten’

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 14:30
apple 132960
De belangrijkste productcategorieën van Apple zijn inmiddels welbekend. Maar het lijkt erop dat het bedrijf naast de iPhone, Macs en iPad binnenkort serieuzer gaat inzetten op smart home. Er zijn referenties gevonden naar een speciaal besturingssysteem.
Apple is de smart home markt niet vreemd. Zo maakt het bedrijf al de HomePod en kan de nieuwste iPhone dienst doen als smart home hub. Maar in een nieuwe bèta van tvOS is nu een verwijzing gevonden naar een besturingssysteem genaamd homeOS, meldt MacRumors.
Het lijkt dan ook aannemelijk dat Apple, in ieder geval achter de schermen, druk bezig is met nieuwe smart home producten. Dat zou ook kloppen met eerdere berichten dat het bedrijf een smart home display maakt dat moet concurreren met bijvoorbeeld de Google Nest Hub. Daarmee zou je dan bijvoorbeeld speakers, camera’s en thermostaten kunnen bedienen.
Het is niet duidelijk wanneer Apple iets onthult over de mogelijke smart home line-up. Maar er wordt inmiddels al een paar jaar aan gewerkt: de eerste verwijzingen naar homeOS werden in 2021 gesignaleerd in vacatures. Ongeveer drie jaar later lijkt het mogelijk dat er aardige stappen zijn gemaakt.

Apple moet flink veranderen door nieuwe wetten

Apple-gebruikers zullen binnenkort moeten wennen aan wat veranderingen. Door nieuwe EU-wetgeving moet het bedrijf het één en ander aanpassen aan bijvoorbeeld de App Store. De aanpassingen die het bedrijf maakt krijgen alleen al de nodige kritiek.

Populair Nieuws