Aankomende RPG komt toch niet naar Game Pass toe

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 16:30
visions of manaf1706628258
Het leek erop dat de aankomende RPG Visions of Mana naar Game Pass zou komen. Maar volgens Microsoft is dat toch niet het geval.
Square Enix staat voornamelijk bekend om de Final Fantasy-franchise, maar de Japanse uitgever heeft nog meer klassieke RPG’s in de stal. Zo is er de Mana-reeks, die ooit van start ging als Final Fantasy Adventure in 1991, maar in 1993 werd omgedoopt tot Secrets of Mana.
Tijdens de Xbox Developer Direct eerder deze maand werden er nieuwe beelden getoond van het nieuwste deel in de reeks, namelijk Visions of Mana. Doordat de game werd getoond tijdens de showcase van Xbox, hadden veel fans de hoop dat de game ook te spelen zou zijn via Game Pass. Dat vermoeden werd nog eens bevestigd door de officiële website van Xbox Game Pass. Daarop was te zien dat Visions of Mana een ‘Play Day One’ tag had.
Nu blijkt alleen dat het gaat om een fout aan de kant van Microsoft. Een woordvoerder van het bedrijf heeft aan Eurogamer bevestigd dat Visions of Mana toch niet naar Game Pass komt.

“We zijn ons ervan bewust dat Xbox.com taal bevatte die aangaf dat Visions of Mana naar Xbox Game Pass zou komen en we kunnen bevestigen dat dit een fout was. Hoewel we altijd bezig zijn met het updaten van de bibliotheek en op zoek zijn naar nieuwe manieren om leden waarde en keuze te bieden, hebben we op dit moment geen plannen om Visions of Mana naar Game Pass te brengen.”

Eindelijk een nieuwe Mana game

De afgelopen jaren zijn er meerdere games uit de Mana-reeks uitgebracht, zoals Echoes of Mana in 2022 en Trials of Mana in 2020. Visions of Mana wordt alleen weer het eerste nieuwe deel in de mainline series sinds Dawn of Mana uit 2006. Spelers kunnen eindelijk uitkijken naar een écht nieuw deel, dat in het tweede of derde kwartaal van 2024 moet verschijnen.