Stranger Things krijgt bijzondere prequel

News
woensdag, 01 maart 2023 om 14:30
stranger things 3f1624372450
Stranger Things was vorig jaar na een wat langere pauze weer helemaal terug op Netflix. Het vierde seizoen trok enorm veel kijkers. Met het volgende seizoen komt er een einde aan de serie, maar niet voordat er eerst weer helemaal naar het begin wordt gekeken.
Stranger Things wist ook met het vierde seizoen weer indruk te maken en Netflix is dan ook zeker niet klaar met de franchise. Hoewel de serie richting een einde gaat, wordt er bijvoorbeeld gesproken over spin-offs. Dit jaar nog komt er een prequel voor de serie.
Opvallend is alleen dat dat geen Netflix-serie wordt, of zelfs een film. In plaats daarvan gaat het om een toneelstuk. Eind dit jaar zal Stranger Things: The First Shadow in première gaan in het Londense West End.
Het stuk is geschreven door Kate Trefry, die ook aan de originele serie werkt. Ook de Duffer-broers, die de serie bedachten, zijn betrokken bij het toneelstuk. Het stuk zou je niet alleen terugbrengen naar het begin van Stranger Things, het zou mogelijk ook “de sleutel tot het einde” zijn.

Waar gaat Stranger Things: The First Shadow over?

Het toneelstuk speelt zich af in 1959, voor het begin van de serie. Jim Hopper, Bob Newby en Joyce Maldonado hebben allemaal hun eigen problemen. De nieuwe student Henry Creel ontdekt ook dat een nieuw leven beginnen in Hawkins niet zo makkelijk is. Een exacte startdatum voor het stuk is er nog niet, maar je kunt je alvast registreren voor de kaartverkoop via StrangerThingsonStage.com.