Storing bij Ziggo zorgt opnieuw voor problemen met het internet

  Internetprovider Ziggo heeft het de laatste paar weken zwaar te verduren gekregen en dat houdt voorlopig nog niet op. Veel mensen melden alweer problemen te hebben met het internet van het bedrijf.

  Het was al voorspeld dat internetproviders het niet makkelijk zouden gaan krijgen, door de grote hoeveelheid mensen die thuis werken en kinderen die niet naar school kunnen gaan. Daardoor wordt het netwerk een stuk meer belast door het aantal videoconferences dat wordt gehouden en natuurlijk de grotere hoeveelheid series en films die worden gekeken op Netflix en andere diensten.

  Ziggo lijkt in Nederland het alleen moeilijker te hebben dan andere providers. Vorige week kwamen er al veel klachten binnen en dat is nu niet anders. Amsterdam lijkt opnieuw één van de getroffen gebieden te zijn, evenals Utrecht en Breda. Uit de regio van Noordwijk en Nieuw-Vennep komen deze keer ook opvallend veel klachten.

  Maatregelen tegen internetproblemen

  Om de belasting van het netwerk tegen te gaan hebben veel diensten al maatregelen getroffen. Streamingdiensten hebben hun bitrate omlaag gegooid of de kwaliteit verlaagd, evenals YouTube. Sony heeft ondertussen de downloadsnelheid op de PlayStation 4 teruggeschroefd, waardoor gamers iets minder snel hun nieuwe titels kunnen spelen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.