Ook Disney+ gaat de videokwaliteit verlagen!

  Naast Netflix en YouTube zal Disney+ de videokwaliteit gaan verlagen, dit om de impact van het Europese internetverkeer te verminderen. Vanaf dinsdag zal de kwaliteit een stukje naar beneden gaan, maar volgens de streamingdienst zal je daar niet veel van merken.

  Bitsnelheid

  Afgelopen donderdag heeft Netflix aangegeven dat de streamingdienst zich aan een nieuwe maatregel zal houden. De bitsnelheden zouden in heel Europa namelijk een stuk verlaagd worden. De maatregel zal dertig dagen duren en is vanaf zaterdag ingegaan. Kort daarna heeft YouTube aangegeven om hetzelfde te doen en nu heeft ook Disney aangegeven om de bitsnelheden van hun streamingdienst Disney+ ook te verlagen. Door het verlagen van de bitsnelheid, zou de beeldkwaliteit iets achteruit moeten gaan, maar volgens Netflix valt hier bijna niks van te merken. De kijker krijgt nog steeds de kwaliteit waar hij voor betaald heeft.

  Disney+

  De infrastructuur van Europa wordt momenteel sterker belast omdat veel meer mensen nu vanuit huis moeten werken. Daarom heeft de Europese Unie aan streamingdiensten gevraagd om de impact op het netwerk proberen te verkleinen. Disney geeft aan dat het dataverkeer vanaf dinsdag met 25 procent zal worden teruggedrongen. Daarnaast heeft Disney de beschikbaarheid van haar streamingdienst in Frankrijk uitgesteld.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.