Sony gaat de downloadsnelheid van games in Europa verlagen door het coronavirus

News
woensdag, 25 maart 2020 om 16:10
xgn google image
Om de overbelasting van het internet ten tijde van het coronavirus tegen te gaan hebben meerdere bedrijven maatregelen genomen. Sony draagt nu ook haar steentje bij door de downloadsnelheid van games te verlagen.
Het internet krijgt het momenteel zwaar te verduren door het coronavirus. Veel mensen zitten thuis en maken daardoor veel gebruik van videobellen, streamingdiensten en natuurlijk consoles. Het downloaden van games legt alleen veel druk op het netwerk en Sony heeft daarom besloten om de snelheid van downloads de komende tijd te verlagen. Dat laat de consolefabrikant weten in een blogpost.
Sony snapt dat games ervoor zorgen dat mensen met elkaar in verbinding komen te staan en dat het zorgt voor de nodige entertainment in deze zware tijden. Ondertussen wil het bedrijf ervoor zorgen dat niemand last ondervindt van haar platform.

Geen impact op gameplay

Sony benadrukt dat spelers nog gewoon hun games kunnen blijven spelen en dat de maatregelen geen impact zullen hebben op de gameplay. Alleen bij het downloaden van games zullen gebruikers merken dat het langzamer zal gaan. Tot wanneer deze maatregel van kracht is, is niet bekendgemaakt.