Storing bij Ziggo zorgt voor problemen met internet

  Met de vele mensen die nu vanuit huis werken en daarbij meer beslag leggen op de bandbreedte, kan het internet soms een klap krijgen. Dat lijkt nu het geval bij Ziggo, want steeds meer klanten melden dat ze een storing hebben.

  De internetcapaciteit kan het gebruikelijke verkeer van de Nederlandse bevolking wel aan, maar het netwerk is alleen niet gemaakt voor crisissituaties. Nu veel werknemers vanuit huis werken en er contact wordt gelegd met collega’s via Skype, Facetime en andere vormen van communicatie krijgt het internet het zwaar te verduren.

  Het lijkt er dan ook op dat er momenteel een storing is bij Ziggo in sommige regio’s. Vanuit Amsterdam en Maastricht komen er veel meldingen binnen van een storing en ook uit de regio Uitgeest komen er berichten dat het internet eruit ligt. Ongetwijfeld zal er alles aan gedaan worden om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

  Maatregelen tegen overbelasting internet

  De storing komt niet geheel als een verrassing. Zo heeft de Europese Unie al aan streamingdienst Netflix gevraagd om de kwaliteit van haar programma’s omlaag te schroeven naar SD-kwaliteit. Netflix is daarmee akkoord gegaan en zal in ieder geval de komende dertig dagen geen 4K aanbieden aan haar klanten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.