Storing bij PlayStation Network zorgt opnieuw voor problemen

News
vrijdag, 30 juli 2021 om 10:55
playtation 5 studiof1605864992
Spelers die online willen gamen op hun PlayStation 4 of 5 worden opnieuw gestoord. Voor de derde keer in korte tijd is er namelijk een storing bij het PlayStation Network, waardoor er problemen zijn met online gaming.
Het zit spelers op de consoles van Sony niet mee de laatste tijd. Vorige week lag het PlayStation Network eruit door een grote storing bij één van de hosts van het netwerk. Het PSN was daarbij niet het enige slachtoffer, want onder andere ook banken en websites lagen er daardoor er een lange tijd uit. Maar daar houdt het niet bij op voor spelers op de PlayStation 4 en 5, want eerder deze week vloog het PlayStation Network er opnieuw uit.
Daar kunnen we nu de derde storing in een zeer korte tijd bij optellen. Volgens Allestoringen.nl ervaren namelijk veel mensen momenteel problemen met het netwerk van Sony. Het is daardoor voor velen niet mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van de diensten van het netwerk, zoals online gamen en titels kopen en downloaden uit de PlayStation Store.

Wat zorgt voor de PlayStation Network problemen?

Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is bij Sony als het aankomt op het PlayStation Network. Een storing komt wel vaker voor, maar driemaal in één week tijd is wel heel erg veel. Mogelijk kan de storing bij de host voor instabiliteit hebben gezorgd. Anderzijds is het mogelijk dat erg veel spelers hebben geprobeerd om in te loggen op het netwerk, omdat de gratis PlayStation Plus games voor augustus 2021 zijn onthuld.

Populair Nieuws