Stopt Microsoft met grote Game Pass updates?

News
donderdag, 05 januari 2023 om 12:00
xbox game passf1628271615
Game Pass abonnees hebben regelmatig iets om naar uit te kijken. Microsoft kondigt steevast twee keer per maand aan welke games er de twee weken daarna aan de populaire game-dienst worden toegevoegd. Nu lijkt daar toch verandering in te komen.
Game Pass is een prachtig middel voor wie niet veel wil betalen maar wel heel veel games wil spelen. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot een grote selectie aan games, waaronder heel veel games van Microsoft zelf, die zelfs al direct bij lancering op de dienst verschijnen. Daarmee kan je je favoriete games spelen, of games uitproberen die je misschien anders niet gekocht zou hebben.
Het aanbod aan games verandert regelmatig. Er komen games bij en er gaan ook games weer weg. Nu is er wel iets vreemds aan de hand. Normaliter maakt Microsoft twee keer per maand bekend welke games er toegevoegd worden en dat zijn er steevast een klein dozijn. Alleen, de laatste update is alweer van begin december vorig jaar.
Waar we normaliter rond 15 december ook een update hadden mogen verwachten, bleef die dit keer uit. Dat valt toe te schrijven aan de feestdagen, veel gamers zijn meer bezig met familiebezoek en vuurwerk afsteken. Daarentegen pakte Sony wel flink uit met hun PS Plus update en konden PC gamers hun hart ophalen in zowel de Steam Sale als bij de vele gratis games in de Epic Games Store.
Ook Microsoft zelf is zich bewust van het feit dat er geen updates geweest zijn. Een Twitter-post van het Xbox Support account maakt er zelfs een grapje over.

Stopt Microsoft helemaal met grote Game Pass updates?

Wie verwacht had dat Microsoft in het begin van 2023 de draad weer op zou pakken, zit er helaas naast. Ook deze week is het nog oorverdovend stil rond Game Pass updates. Wel is er een aantal games aangekondigd voor later deze maand en verder, maar daar is geen grote aankondiging voor geweest. Ook staan games als Starfield en Redfall nog op de planning.
Voor de eerste twee weken van het jaar staat niets op de planning en is er ook geen grote aankondiging geweest. Ondertussen verdwijnen er wel games van de gaming-dienst.
Natuurlijk kan het zijn dat Microsoft de jaarwisseling even gas terug genomen heeft om daarna weer ouderwets te 'vlammen'. Evengoed kan dit een aanwijzing zijn dat Microsoft de updates aan de service anders aan gaat pakken: geen periodieke aankondiging meer, maar gedurende de maand steeds kleinere updates. We moeten nog afwachten welke strategie Microsoft kiest voor het bekendmaken van toekomstige Game Pass updates, de eerstvolgende te verwachten update is weer halverwege januari!
Tot die tijd kunnen we ons nog vermaken met de meest succesvolle Game Pass game van 2022!

Populair Nieuws