PS5 haalt grote mijlpaal na beste maand ooit

News
donderdag, 05 januari 2023 om 12:30
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Hoewel de PS5 twee jaar lang slecht beschikbaar is geweest, is de console wel vaak verkocht. Nu is er bijvoorbeeld weer een mooie mijlpaal behaald in het aantal verkochte exemplaren. De beste maand ooit voor de console zal daar ongetwijfeld veel aan bijdragen.
Tijdens CES 2023 heeft Sony laten weten dat de PS5-teller weer een mooi getal gepasseerd is. Er zijn namelijk 30 miljoen consoles verkocht, waarvan ongeveer 10 miljoen in het huidige belastingjaar. Voordat dat jaar ten einde is in maart heeft Sony nog wel het doel om nog 8 miljoen consoles te leveren.
De 30 miljoen is deels te danken aan december 2022. Dat was volgens PlayStation-baas Jim Ryan de beste maand voor de PS5 tot nu toe. Dat er tijdens de feestdagen meer PS5 voorraad was dan tot nu toe gebruikelijk is geweest zal daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen.

PS5 kopen wordt makkelijker

Overigens is het goed mogelijk dat de verkoopcijfers van de PS5 vanaf nu sneller gaan stijgen dan voorheen. De tekorten van de console zijn volgens Sony namelijk opgelost. Het moet nu wereldwijd makkelijker zijn om aan een PS5 te komen.
Een nieuw PS5 model zal mogelijk ook de cijfers in de lift gooien. Dat model presteert niet anders dan de bestaande PS5, maar moet makkelijker zijn om te produceren. Er zou namelijk sprake zijn van een afneembare disc drive, waardoor de PS5 Digital en PS5 Disc geen aparte productielijnen meer nodig hebben.