Sony komt met een zeer speciale PS5 controller

News
donderdag, 05 januari 2023 om 11:30
De laatste jaren zien we steeds meer opties om games toegankelijker te maken. Ook Sony is daarmee bezig en daarom komt het bedrijf nu met een zeer speciale PS5 controller.
Project Leonardo ziet er op het eerst gezicht niet uit als een normale controller. Sterker nog, op het kleurenschema en de icoontje PlayStation-figuren zou je niet eens denken dat het een PS5 controller is. Het apparaat is dan ook bedoeld om spelers met een handicap, zodat games voor een grotere groep toegankelijk worden.
In een blogpost heeft Sony de nieuwe controller aangekondigd. Project Leonardo is daarnaast ook onthuld op CES 2023, dat vandaag van start is gegaan. De controller is gemaakt in samenwerking met organisaties als AbleGamers, SpecialEffect en Stack Up om problemen tegen te gaan die mensen met een gelimiteerde motorische controle vaak ondervinden.
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat ze een normale controller op de juiste manier kunnen vasthouden en accuraat op de kleine knopjes kunnen drukken. Project Leonardo heeft daarom een compleet ander design.

Hoe werkt de toegankelijke PS5 controller?

De controller bestaat uit een grote cirkel, met ruimte om verschillende grote knoppen aan vast te zetten. Spelers kunnen zelf de knoppen aanpassen, om het op hun eigen wensen aan te passen. Aan de cirkel zit daarnaast ook nog een ander ‘platform’ vast, waar een joystick, normale stick of iets er tussenin op gezet kan worden.
Met de Project Leonardo is het ook mogelijk om de functies van knoppen te veranderen of knoppen aan elkaar te verbinden. Zo kunnen bijvoorbeeld R2 en L2 aan één knop verbonden worden. De configuraties kunnen op de controller worden opgeslagen, met maximaal drie profielen waar je tussen kunt wisselen.
De controller werkt daarnaast ook met andere apparaten. Zo is het mogelijk om een DualSense controller aan te sluiten, zodat spelers geholpen kunnen worden door iemand anders voor verschillende taken.
Wanneer Project Leonardo precies uit zal komen in nog niet bekend. De controller is nog in ontwikkeling en Sony is nog bezig met het verzamelen van feedback vanuit de community.

Populair Nieuws