Deze Xbox Game Pass game was het meest succesvol in 2022

News
woensdag, 21 december 2022 om 9:00
high on lifef1655054556
De nieuwe Xbox Game Pass game High on Life heeft op de dienst allerlei records verbroken. De game blijkt nu ook nog eens de meest succesvolle release op Game Pass van 2022 te zijn.
Microsoft heeft bekendgemaakt dat High On Life de grootste launch op Xbox Game Pass is van 2022. High On Life is verder ook de de meest succesvolle third-party en singleplayer release ooit op de dienst. Ontwikkelaar Squanch games is erg enthousiast over het succes dat hun game momenteel doormaakt. Mike Fridley, Squanch Games studio director, zegt dat ze versteld staan van alle reacties van de spelers op de game. Deze positiviteit vanuit de spelers is volgens de studio dan ook de reden dat de game het zo goed doet op Xbox Game Pass.
High On Life heeft dit allemaal weten te bereiken in minder dan een week. De game is namelijk op 12 december uitgekomen. Het was dan ook meteen beschikbaar op Game Pass. Eén van de makers van de game is Justin Roiland. Hij is onder ander bekend van Rick and Morty, waar hij de bedenker en stemacteur van de hoofdpersonen van is. In High On Life spreekt Roiland, naast allemaal andere bekende acteurs ook een stem in.

Andere succesvolle Xbox Game Pass games

High On Life heeft het vooral elkaar gekregen om allerlei grote Game Pass release voorbij te schieten in populariteit. Zo zijn dit jaar titels als Lego Star Wars: The Skywalker Saga, Tom Clancy's Rainbow Six Extraction en FIFA 22 naar de dienst gekomen. Vorig jaar waren Forza Horizon 5 en Halo Infinite ook populair op de dienstan ook. Het is dan ook indrukwekkend dat High On Life, een game bij een kleine studio, zo populair is op Game Pass.