Steven Spielberg gaat samenwerking aan met Netflix

News
dinsdag, 22 juni 2021 om 12:00
netflix 5432181 1920f1624351287
De filmstudio van regisseur Steven Spielberg Amblin Partners slaat de handen ineen met Netflix. Zo hebben de twee bedrijven een nieuwe deal gesloten, waarmee de studio van de beroemde regisseur nieuwe films gaat produceren voor de streamingdienst.
Steven Spielberg's studio Amblin Partners heeft verschillende films geproduceerd, zoals de wereldberoemde film 1917, Green Book, The Trial of the Chicago 7 en het produceert de nieuwste Jurassic Park film genaamd Jurassic World: Dominion. Nu gaat deze studio ook de samenwerking aan met Netflix, waardoor Amblin Partners ook voor de streamingdienst films gaat produceren. Wat voor films er gemaakt gaan worden is niet bekend. Wel mogen we geloven dat het een aantal schitterende films gaan worden gezien de geschiedenis van de filmstudio.
De concurrentie tussen de talloze streamingdiensten wordt steeds groter. De nieuwe deal met Steven Spielberg en Netflix is dan ook een kleine overwinning voor de streamingdienst. Nu zal de studio tenminste twee films per jaar voor Netflix produceren, waarvan de meeste worden geregisseerd door Steven Spielberg zelf.

Steven Spielberg had kritiek op streamingdiensten

Alhoewel Steven Spielberg met zijn studio de samenwerking aangaat met Netflix, uitte hij drie jaar geleden kritiek op streamingdiensten. Zo gaf hij aan dat films die gemaakt zijn voor streamingdiensten niet in aanmerking mogen komen voor Oscars. Toch gaf Spielberg later aan dat hij niet wilde voorkomen dat Netflix zou gaan winnen tijdens de Oscars van dat jaar.
Nu is het tij gekeerd en gaat de regisseur zelf films maken voor de streamingdienst. Er komen ook nog andere films aan van de regisseur zoals de remake van West Side Story en The Fabelmans, die beiden hoogstwaarschijnlijk niet op Netflix verschijnen.

Populair Nieuws