‘Steam werkt aan gloednieuwe feature’

News
maandag, 20 maart 2023 om 11:00
steamf1662720330
Wie wel eens PC-games speelt is zonder twijfel bekend met Steam. De launcher verandert doorgaans niet zo heel veel, maar het ziet ernaar uit dat er een gloednieuwe feature in ontwikkeling is. Deze zal bij een bepaalde groep games waarschijnlijk goed in de smaak vallen.
Games kunnen tegenwoordig nogal uit de kluiten gewassen zijn, waardoor het moeilijk wordt om alles wat misschien handig is voor later te onthouden. Ook in kleinere games komen nog wel eens puzzels voor die eigenlijk niet in je hoofd op te lossen zijn. Iets opschrijven is dan ook nooit weg.
Dat kan natuurlijk met pen en papier, maar het ziet er naar uit dat Steam met een alternatief komt. Op Twitter meldt programmeur en SteamDB-maker Pavel Djundik dat er code is die verwijst naar een “game notes” systeem voor Steam. Dat zou zowel in de Steam library als op het web werken.
Hoe die functie er precies gaat uitzien is nog even de vraag, dat is uit de code helaas niet op te maken. Maar mocht je veel games spelen met ingewikkelde puzzels of quest logs die qua details wat te wensen overlaten, dan ziet het er naar uit dat Steam aan je denkt. Wanneer de functie lanceert is afwachten.

Meer nieuwe features voor Steam

Sinds de lancering van de Steam Deck heeft Valve aardig wat Steam updates doorgevoerd. Een gloednieuwe mobiele app en een grote redesign van de controller-vriendelijke Big Picture-modus zijn daar de grootste voorbeelden van. Het ziet er overigens ook naar uit dat één van de features van de app ook naar desktopversies van Steam komt.

Populair Nieuws