PlayStation komt met nieuw patent voor gehate technologie

News
maandag, 20 maart 2023 om 11:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Er is een nieuw patent opgedoken die is ingediend door PlayStation. Het lijkt erop dat de Japanse uitgever nu ook wil gaan werken met gehate NFT’s en blockchain-technologie in games.
De afgelopen anderhalf jaar is er veel te doen geweest rondom non-fungible tokens, beter bekend als NFT’s. Veel ontwikkelaars en uitgevers hebben al geprobeerd om deze unieke digitale ‘voorwerpen’ in hun games te verwerken, maar niet met veel succes. En is namelijk veel weerstand uit de gaming community tegen NFT’s. Onder andere omdat het volgens spelers zal zorgen voor nog meer monetization, naast lootboxes en microtransacties.
Ondanks dat de weerstand is er nu een nieuw patent opgedoken van PlayStation. De uitgever heeft het patent vorig jaar ingediend, maar is nu gepubliceerd, zo meldt Segment Next. Het patent heet ‘NFT Framework For Transferring and Using Digital Assets Between Game Platforms’.
Het is een volle mond, maar het komt erop neer dat PlayStation een patent heeft aangevraagd op een technologie om NFT’s cross-platform te maken. Volgens de aanvraag zijn er NFT’s die gebruikt worden in een game, zoals een skin of artwork, maar ‘huidige systemen zijn technologisch inadequaat voor de eigenaar om de asset te gebruiken over verschillende games en platformen’. De nieuwe technologie van PlayStation moet daar dus verandering in brengen.

Komt PlayStation zelf met NFT’s?

Het nieuwe patent van PlayStation is opmerkelijk. Niet alleen omdat er veel weerstand is tegen NFT’s, maar ook omdat het bedrijf er nog helemaal niks mee doet. Een technologie om NFT’s cross-platform te maken is dus niet heel nuttig als je geen tokens hebt om die technologie mee te gebruiken.
Daarmee is het geen zekerheid dat PlayStation daadwerkelijk met NFT’s gaat komen. De aanvraag is immers vorig jaar ingediend en het komt ook wel vaker voor dat een patent wordt aangevraagd, maar dat er vervolgens niks mee wordt gedaan. Het is dus nog even afwachten waar PlayStation precies met de technologie gaat doen.