Viaplay opnieuw afgefikt tijdens de F1 GP van Saoedi-Arabië

News
maandag, 20 maart 2023 om 10:30
max verstappen vonken gp saoedi arabie 2023f1679302374
De start van het nieuwe F1-seizoen werd niet positief ontvangen door kijkers bij Viaplay en ook tijdens de GP van Saoedi-Arabië was het weer raak. Op social media wordt de streamingdienst afgefikt vanwege het commentaar en technische problemen.
De start van Viaplay vorig jaar in Nederland verliep niet al te best. De streamingdienst kreeg meteen een hoop kritiek over zich heen, vanwege het nieuwe commentaarsduo dat de geliefde Olav Mol vervangt en de vele technische problemen. Gedurende het jaar leek het erop dat Viaplay de problemen langzaam maar zeker aan het oplossen was en dat er meer waardering kwam voor Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.
Twee weken geleden tijdens de start van het nieuwe F1-seizoen was de kritiek alleen weer fel als vanouds. En ook tijdens de GP van Saoedi-Arabië hebben abonnees zich hard laten horen op social media. Er waren veel klachten over de technische problemen, waaronder wazige beelden en de stream die simpelweg niet startte, en opnieuw veel klachten over het commentaarsduo. Dit is een greep uit de klachten die afgelopen weekend zijn geplaatst op social media.

Viaplay zelf tevreden over F1-streams

Ondanks dat de kritiek niet weg lijkt te gaan, zijn ze bij Viaplay ondertussen juist tevreden over de kwaliteit van de streams. Volgens Alexander Bastin, de topman van Viaplay in Nederland, zijn het maar een klein percentage van de abonnees die last hebben van technische problemen. Naar verluidt zouden er in vergelijking met vorig jaar veel minder klachten binnenkomen over de beeldkwaliteit en stabiliteit.
Ook met het commentaar is Bastin blij. Volgens de topman biedt Viaplay het Nederlandse publiek ‘iets nieuws’. Klanten zijn vrij om er een mening over te hebben, maar de streamingdienst gelooft in de eigen aanpak.