Steam maakt gebruik controller veel makkelijker

News
vrijdag, 28 oktober 2022 om 12:30
steamf1662720330
Veel PC-gamers besturen hun games graag met muis en toetsenbord. Maar voor sommige genres is een controller toch echt geen slecht idee. Valve gaat het nu makkelijker maken om een controller te gebruiken in Steam.
Steam ondersteunt al een vrij groot aantal controllers, zodat je je games kunt spelen zoals je wil. Maar Steam zelf is niet echt gemaakt voor iets anders dan muis en toetsenbord. Big Picture mode is speciaal voor gebruikers die Steam gebruiken met een controller, maar deze layout is al 10 jaar niet vernieuwd.
Dat gaat Valve nu veranderen en wel op een heel logische manier. De interface van de Steam Deck is namelijk wel helemaal berekend op controller-gebruik. Big Picture mode in de desktop-versie van Steam gaat de layout die de Steam Deck gebruikt dan ook (grotendeels) overnemen.
Deze nieuwe versie van Big Picture mode is nu beschikbaar in de beta-versie van Steam. Het gebruik daarvan is niet op uitnodiging, dus als je wil zien hoe de nieuwe Big Picture mode werkt, kan dat zonder al te veel moeite. In Valve’s blogpost over de update staan instructies voor hoe je kunt overschakelen naar de nieuwe Big Picture mode.
steam big picture 2022 betaf1666950293

Kun je een Steam Deck al normaal kopen?

Mocht je Steam op PC weinig gebruiken, maar wel interesse hebben in een Steam Deck, dan is er goed nieuws. Lange tijd kon je de Steam Deck alleen bestellen via een lange wachtlijst. Maar sinds kort is dat niet meer het geval: je kunt nu een Steam Deck bestellen, betalen en snel op de mat verwachten.