Nog meer Switch-controllers ondersteund op Steam

News
donderdag, 28 juli 2022 om 10:11
steamf1662720330
Veel PC-games zweren bij muis en toetsenbord, maar voor sommige games blijft een controller toch handig. Steam ondersteund al de nodige controllers, waaronder die van Xbox, PlayStation en Nintendo. Van die laatste fabrikant kun je nog veel meer controllers gebruiken.
In de nieuwste update van Steam is ondersteuning toegevoegd voor een aantal nieuwe controllers. De aanvoerders zijn daarbij de Nintendo Online classic controllers, zo staat te lezen in de patch notes. Een woordvoerder bevestigt tegenover The Verge dat het gaat om de NES, SNES, Nintendo 64 en SEGA Genesis/Mega Drive controllers.
Deze controllers zijn heruitgegeven door Nintendo voor gebruik met de klassieke games op Nintendo Switch Online. Deze nieuwe versies van de controllers kunnen verbinding maken via bluetooth en laden op via USB-C. Je kunt ze allen rechtstreeks van Nintendo kopen en bovendien alleen als je Switch Online-abonnee bent.
Er zijn natuurlijk weinig tot geen PC-games die specifiek voor deze controllers ontwikkeld zijn, maar voor heruitgaves van oudere console-games op het platform, zoals Chrono Trigger of Sonic Origins, zijn ze misschien handig. Bovendien is bijvoorbeeld de SNES-controller erg geschikt voor nieuwere 2D-game die het beste bestuurd kunnen worden met een D-pad in plaats van een stick.

Nog meer nieuwe controllers op Steam

Naast de Switch Online controllers zijn er nog meer nieuwe controllers toegevoegd aan steam. Zo is er nu officiële support voor de Qanba Obsidian en Dragon Arcade joysticks evenals de HORI Fighting Stick mini 4, alledrie specifiek gemaakt voor fighting games. De support voor Sony’s DualSense is ook verder uitgebreid.