Steam is nu ook verbannen in China

News
maandag, 27 december 2021 om 15:00
3614684 generic steam logo promo1 2 thumb 2 featuref1622564017
Zelfs richting het einde van het jaar blijft China het moeilijk maken voor jongeren om te kunnen gamen. Zeker nu Steam Global verbannen is in het land. Alleen de Chinese versie van Steam is nu te gebruiken.
Fortnite-leaker en dataminer Ricky Owens deelde onlangs op Twitter een foto met een lijst van verbannen websites in China. Op die lijst staat het populaire game platform Steam, die voor veel Chinese gamers nu niet meer toegankelijk is. De globale versie van Steam biedt ongeveer 110.000 games aan, terwijl de Chinese variant maar over 103 games beschikt. Waarom China dit doet is onduidelijk, maar afgaand van eerder nieuws komt het erop neer dat gamen voor jongeren lastiger moet worden.
Alhoewel Steam Global verbannen is in China, is de Chinese afdeling van Steam dus nog wel bereikbaar. De enige mainstream games die hierop staan zijn Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive. Deze Chinese variant is in februari van dit jaar opgezet. Niet alleen hebben Chinese gamers geen toegang tot honderden games, ook kunnen zij niet meer bij andere functies komen, zoals de Steam Workshop of forums op de Steam website.

China en de gamesindustrie

Het is inmiddels wel duidelijk dat China druk bezig is om de game industrie te laten krimpen in eigen land. China heeft een bijbel aan regels als het aankomt op games, en veel game studios vinden het daarom niet eens waard om hun game in China te hosten. Epic Games heeft de Chinese Fortnite servers bijvoorbeeld offline moeten halen omdat de game te weinig opleverde. Daarnaast is China ook bezig om nog strengere regels in te voeren voor game studios en gamende jongeren.