TikTok is populairder dan Google

News
maandag, 27 december 2021 om 15:30
tiktok 5323005 1920f1600075938
Aan het eind van ieder jaar wordt er bekendgemaakt welke website het meest gezocht is in het jaar. Het valt te verwachten dat dit ieder jaar weer Google is en de browser niet van de troon te stoten is, maar nu is het TikTok toch gelukt. Dit blijkt uit een onderzoek van Cloudfare.
Dat TikTok populair is, is geen verassing meer. Het platform is al langer aan het groeien, maar is zelfs nu zo groot dat het Google verslaat in de strijd van de meest gezochte websites.

Wat betekent dit voor het internet?

Dat TikTok nu de meest gezochte website is wereldwijd betekent niet heel veel, het bedrijf komt al vaker in de top tien voor en naast TikTok zijn er niet hele grote veranderingen te zien in de top tien lijst.
Omdat TikTok nog al draait op de populariteit, moet maar blijken of het platform dit weet vast te houden. Het is goed mogelijk dat volgend jaar Google de nummer een positie weer overneemt. Het ligt er dus volledig aan of TikTok populair blijft en gebruikers blijven terugkomen naar het platform.
De strijd om meest bezochte website was zeker niet in begin 2021 al besloten, eerst stond Google nog op nummer een, maar na een paar maanden begon TikTok te groeien. Dit nam ook weer af, maar uiteindelijk nam het weer toe.
Ook al is TikTok dus populair, het heeft minder gebruikers dan bijvoorbeeld Facebook. Wel is het zo dat TikTok vaker gebruikt wordt dan Facebook, dit maakt dan ook duidelijk hoe het kan dat TikTok dan op nummer een staat.

Populair Nieuws