Fortnite niet meer beschikbaar in China

News
maandag, 15 november 2021 om 16:00
fortnite blog photography blog 19 1011 upgraded combat screenshot 1920x1080 b7fb7387b1402312bbbe8fbba6954e1715095059f1634029219
Een aantal weken geleden kondigde Epic Games aan dat het bedrijf zou stoppen met Fortnite in China. Het bedrijf heeft dit nu doorgezet en het is niet meer mogelijk om Fornite te spelen in China.
De reden dat Epic Games eerder besloot te stoppen met Fortnite in China, komt omdat de game te weinig geld op zou leveren. De servers zijn dus nu daadwerkelijk offline gehaald en er wordt niet verwacht dat de servers ooit weer online zullen gaan, gezien de strenge regels van de Chinese overheid.

Games aanbieden in China is lastig

Epic Games probeerde drie jaar geleden Fortnite op de Chinese markt te krijgen, maar in China zijn er een hoop regels rond games. Fortnite ziet er dus niet hetzelfde uit in China als het Fortnite dat wij kennen.
Er mogen geen schedels te zien zijn in de game, dus veel skins moeten worden aangepast. Ook mogen spelers geen in-game microtransacties doen. Dit zorgt er ook voor dat Epic Games niet veel geld verdient aan de game.
Wat er dan uiteindelijk voor gezorgd heeft dat toch gekozen is om niet door te gaan met Fornite, heeft waarschijnlijk te maken met een recent besluit van de Chinese overheid. Chinese kinderen mogen nog maar 3 uur per dag spelen. Dit zorgt er dus voor dat de Fornite servers een stuk rustiger zouden worden. Epic Games ziet met Fortnite dus geen toekomst meer in China, dus stopt daar mee.