Bizar: Chinese kinderen mogen nog maar 3 uur gamen per week

News
maandag, 30 augustus 2021 om 16:30
sony vraagt patent playstation controller met touchscreen 142005
In China zijn de regels rondom speeltijd voor kinderen onder de achttien aangescherpt. Daar mogen minderjarigen namelijk nog maar drie uur per week gamen. Voorheen stelde de wetgeving dat kinderen anderhalf uur per dag mochten spelen.
Iedereen onder de achttien mag in China nu iedere week slechts drie uur besteden aan het spelen van games. Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 uur, in het weekend of op een nationale feestdag mag een controller in handen genomen worden voor een spelletje. Daarmee heeft de Chinese overheid de regels flink aangescherpt. Voorheen was het namelijk mogelijk om iedere dag anderhalf uur te gamen.
De nieuwe regelgeving lijkt dan ook een flinke impact te gaan hebben op Chinese bedrijven als NetEase en Tencent. NetEase zag haar aandelen kort na de aankondiging al flink kelderen. Tencent, de grootste gameproducent van China, maakt zich alleen niet zo'n zorgen. Het bedrijf gaf eerder aan dat slechts 2,6 procent van haar inkomsten gegenereerd wordt via kinderen onder de zestien jaar.

Chinese kinderen worden flink gecontroleerd

De Chinese overheid gaat de nieuwe wetgeving ook strenger controleren. Kinderen moeten zichzelf bijvoorbeeld identificeren, soms zelfs met een gezichtsscan op mobiele apparaten, zodat er goed gecontroleerd kan worden. Met de verscherpte regelgeving probeert de communistische overheid van China gameverslaving in het land tegen te gaan.
Buiten China is er veel kritiek op de aanpak van het land, vooral vanuit de game-industrie. Zo zou de Chinese aanpak zich vooral op schermtijd richten, terwijl dit helemaal geen officiële indicator voor gameverslaving is.