Bizar: China wil dat gamebedrijven minder winst maken

News
donderdag, 09 september 2021 om 15:30
pexels rodnae productions 7915357 minf1631193490
De Chinese autoriteiten willen strengere regels voor gamebedrijven invoeren. Zo moeten ze 'obscene en gewelddadige' inhoud verwijderen en 'verering van geld' vermijden, terwijl er ook minder focus moet komen liggen op het maken van winst.
De publiciteitsafdeling van het Centraal Comité van de Communistische Partij van China, de National Press and Publication Administration en twee andere agentschappen hebben een bijeenkomst bijeengeroepen om plannen over te brengen om het toezicht op te voeren en controles op illegaal gedrag te starten.
De regering heeft vorige week nieuwe regels voor de industrie vrijgegeven, waaronder het beperken van de tijd dat kinderen videogames kunnen spelen tot slechts drie uur per week. De bureaus vertelden de bedrijven dat ze de nieuwe regelgeving moeten handhaven en hun focus op winst moeten beëindigen om te voorkomen dat minderjarigen verslaafd raken aan games. Ze moeten ook 'obsceen en gewelddadige inhoud' verwijderen en 'ongezonde neigingen, zoals verering van geld' vermijden.

Minder winstbejag voor Tencent

Grote Chinese gamebedrijven zoals Tencent moeten zich aan de nieuwe regels gaan houden, meldt Bloomberg. Volgens de Communistische Partij moeten de gamemakers minder de nadruk leggen op het maken van winst. Voor welke games de regels gelden is nog niet duidelijk. Tencent is onder meer eigenaar van game-ontwikkelaar Riot Games, de maker van League of Legends en Valorant.
Hier zijn de belangrijkste punten genoemd door Xinhua:
  • Kansspelbedrijven werden gevraagd om 'het belang en de urgentie van het voorkomen van online gameverslaving bij minderjarigen grondig te begrijpen'. Ze werden aangespoord om regels te implementeren die gericht zijn op 'het stimuleren van de ontwikkeling van jongeren'.
  • De bedrijven worden gevraagd om 'minderjarige gamers de tijdslimiet volledig en getrouw op te leggen en te verbieden om online handelsservice voor game-accounts aan minderjarigen aan te bieden.'
  • Ze krijgen de opdracht om het onderzoek naar de inhoud van games op te voeren, inclusief het verwijderen van obscene en gewelddadige inhoud en het vermijden van 'geldaanbieding en verwijfdheid'.
  • De bedrijven worden gevraagd om een ​​einde te maken aan 'de focus van het nastreven van winst of het aantrekken van fans en andere verkeerde neigingen, het veranderen van spelregels en ontwerpen die verslavingen veroorzaken.'
  • Ze worden verondersteld de goedkeuring van beroemdheden in gameadvertenties te beperken.
  • De bedrijven worden gevraagd 'strenger toezicht te houden op de diensten van livestreaming-games, inclusief het verbieden van grote beloningen voor minderjarigen.'

Populair Nieuws