Switch-concurrent Steam Deck lijkt hoge ogen te gooien

News
vrijdag, 24 december 2021 om 11:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Er komt een Nintendo Switch-concurrent bij in de vorm van Valve's Steam Deck, een handheld die vele PC-games kan draaien. De release staat nu voor begin 2022 gepland, maar wel zijn al wat meer details gedeeld rondom de console. ProtonDB stelt namelijk dat zo'n 80 van de 100 populairste games op Steam gewoon moeten werken op de Steam Deck.
Dat klinkt nog een beetje vaag, maar het grote struikelblok voor sommige games lijkt de anti-cheat software te zijn. Hierdoor zouden sommige games mogelijk niet op de Steam Deck kunnen draaien. Officieel is het door Valve nog niet bevestigd, maar mogelijk vallen Halo Infinite, PUBG, Destiny 2 en Apex Legends door anti-cheat-softwareproblemen dus helaas af. Opvallend is wel dat laatstgenoemde op de Switch draait.
De Steam Deck lijkt in vele opzichten op de Nintendo Switch. Qua vormfactor is duidelijk dat er inspiratie is opgedaan door de Nintendo Switch, al heeft de Steam Deck wel een aantal andere features. Zo zitten er twee trackpads onder de sticks die ervoor zorgen dat je ook als het ware met een muis kunt spelen op het apparaat. Verder oogt het design wat minder gestroomlijnd en meer futuristisch als een game-PC.
steam deck valve close upf1628604674

Switch-concurrent Steam Deck komt in 2022

Oorspronkelijk stond de release van de handheld op de planning voor eind 2021. Valve zette daar eerder dit jaar alleen zelf een streep doorheen. De handheld was nog niet klaar voor release en dus werd de lancering uitgesteld naar 2022. Nu komt het apparaat in februari 2022 uit, maar een precieze datum is er nog niet. Voor veel spelers is dat dan ook geen probleem, want wie nu nog een pre-order wil plaatsen is vrij laat.
Wel is het nog gewoon mogelijk om de Steam Deck te pre-orderen, maar dan kom je wel op de wachtlijst. Dat betekent dat je eind 2022 waarschijnlijk pas de handheld op de mat hebt liggen. Het is daarom ook verstandig om te wachten hoe de handheld ontvangen wordt en op basis daarvan jezelf in te tekenen op de wachtlijst. Dat kun je via deze pagina doen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties