Gaat Disney de zeven dwergen uit Sneeuwwitje vervangen?

News
woensdag, 26 januari 2022 om 19:30
mv5bmjq0mzqxndu1ov5bml5banbnxkftztgwntgyodq3nze at v1 sy1000 cr0012721000 alf1571839288
Het lijkt er op dat Disney de zeven dwergen uit Sneeuwwitje op een andere manier gaat neerzetten in de nieuwe film remake van Sneeuwwitje. Dit om niet opnieuw stereotypen te introduceren. Hoe deze magische wezens eruit gaan zien is onduidelijk.
Game of Thrones ster Peter Dinklage heeft een reactie achtergelaten op deze film remake van de bekende prinses Sneeuwwitje. Hij laat weten dat de ontwikkeling achteruit gaat wanneer er dwergen worden gebruikt in deze nieuwste film. Disney heeft daarop weer haar zeggen gedaan, en laat weten dat zij een andere aanpak gaan nemen om de dwergen te tonen in de film. Dat valt op, want deze zeven dwergen hebben Sneeuwwitje geholpen om zo beroemd te worden.
Het komt wel vaker voor dat films aangepast worden om discriminatie, stereotypen en/of seksisme te voorkomen. Disney doet hier aan mee door de zeven dwergen te vervangen voor zeven magische wezens. Dit laat The Wrap weten, en baseren dit op een casting sheet. Veel details zijn nog niet bekend, en hoe deze wezens eruit gaan zien is ook nog een grote vraag.
De film komt pas uit in 2023, en we zullen daarom nog even moeten wachten totdat er meer details vrijgegeven worden. Het verhaal zal waarschijnlijk nagenoeg hetzelfde zijn, minus dus de zeven dwergen.

CGI of echte mensen?

Het gerucht gaat rond dat Disney op zoek is naar voice-actors om de stemmen van de magische wezens in te spreken. Dit kan erop duiden dat deze wezens gemaakt zullen worden in CGI. Disney zet alles op alles op haar films zo comfortabel mogelijk te maken voor iedereen, een opdracht die soms nog knap lastig kan zijn. Toch is het fijn om te zien dat een groot bedrijf als Disney zich aanpast in tijden waarin het makkelijk is een bepaalde groep te kwetsen.